Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Ρομποδάσκαλος

Είχαμε πριν κάποια χρόνια στις ταινίες τον Robocop, τώρα έχουμε τον ρομποδάσκαλο. Μάλλον δασκάλα είναι. Σε σχολεία του δημοτικού κάνει μάθημα στα παιδάκια. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, είχε κάτι μικρά ρομπότ με ένα χειριστήριο με καλώδιο, έβαζες στο ρομπότ μπαταρίες και αυτό περπατούσε. Που να φανταζόμουν πως θα δημιουργούσαν ρομπότ που θα ήτανε σε τάξη δημοτικού και θα είχε σχέση μαθητή - δασκάλου με παιδάκια.....Η δουλειά που θα κάνει θα είναι βοηθητική.....Δηλαδή μάλλον αν ο δάσκαλος ξεχνάει κάτι το ρομπότ θα τα λέει. Βέβαια μπορεί ο δάσκαλος μόνιμα να ξεχνάει και το ρομπότ μόνιμα να μιλάει. Τα παιδάκια φυσικά το δέχτηκαν το ρομπότ με χαρά. Παιχνίδι στο σπίτι, παιχνίδι στην ώρα του διαλείμματος, παιχνίδι και στην ώρα του μαθήματος....
πηγή

2 σχόλια:

  1. Είναι λίγο τρομακτικό, αν σκεφτούμε ότι εξελιγμένα ρομπότ μπορεί στο μέλλον να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους στις θέσεις εργασίας, ούτε μισθούς θα δίνουν οι επιχειρήσεις ή η πολιτεία, η καλύτερή τους και η χειρότερη των πολιτών, αφού θα μείνουν πολλοί άνεργοι.

    Καλημέρα Sun in Clouds και καλώς ήρθες στην μπλογκόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς Κακέ Λύκε! Υπάρχει και ένα ζήτημα σχετικά με την ανεργία. Θα φτάσουμε να κυνηγάμε τα ρομπότ γιατί θα στερούν από μεγάλη μερίδα του κόσμο τη δουλειά του. Η τεχνολογία είναι κάτι που μου αρέσει. Όμως από ένα σημείο και μετά, τίθενται και ζητήματα κοινωνικά.
    Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή