Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Βοηθάει πάντα το GPS τους οδηγούς;

Είναι μία συσκευή που σε βοηθάει να πας στον προορισμό σου χωρίς να είσαι αναγκασμένος να κοιτάζεις τις πινακίδες στο δρόμο ή οδικούς χάρτες. Σε καθοδηγεί με αρκετή μεγάλη ακρίβεια, κερδίζοντας χρόνο και χρήμα από άσκοπες αναζητήσεις που καίνε περισσότερη βενζίνη. Το μυστικό για να μπορέσεις να φτάσεις εκεί που θες με τη βοήθεια του gps είναι η σωστή χαρτογράφησή του. Να είναι ενημερωμένο με τους τελευταίους χάρτες και οι τελευταίοι να είναι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το τελευταίο παίζει μεγάλο ρόλο γιατί υπάρχουν περιπτώσει ανθρώπων που αντί να βρεθούν στο μέρος που θέλανε, βρέθηκαν σε χαντάκια, αφού ο χάρτης του gps δεν ήτανε καλά ενημερωμένος. Οπότε, καλό το gps αλλά ποτέ μην κοιτάς μόνον αυτό. Καλό είναι να κοιτάς και το δρόμο γιατί διαφορετικά μπορεί να βρεθείς, με δυσάρεστες εκπλήξεις όπως π.χ. σε κανένα κατσικόδρομο, χαντάκι, κλπ.
"Στο χείλος του γκρεμού βρέθηκε ένα αυτοκίνητο όταν ο οδηγός του ακολούθησε τις οδηγίες του GPS κι έστριψε αριστερά σε ένα δρόμο που έχει καταργηθεί τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο Βρετανός Robert Jones συνέχισε να ακολουθεί τις οδηγίες της συσκευής που του έλεγαν ότι το λιθόστρωτο στενό δρομάκι, που δυσκολεύεται κι ένας πεζός να περπατήσει, είναι ο δρόμος που οδηγεί στον προορισμό του."
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου