Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Σχετικά με το RSI

Πρόκειται για πόνους στον αυχένα, τα δάκτυλα των χεριών, τον καρπό, τη μέση λόγω της πολύωρης χρήσης του υπολογιστή (σταθερού ή φορητού). Οι συνήθειες αλλάζουν με την έλευση της τεχνολογίας. Η εργασία γίνεται μεν καθιστική, όμως το σώμα κατά τη γνώμη μου καταπονείται περισσότερο σε σχέση με αλλες καθιστικές δουλειές όπως το γράψιμο με το χέρι.
"Εκτός από τα χέρια, στα συμπτώματα της RSI είναι πόνοι στα γόνατα από το βάρος του laptop, στον αυχένα, τη μέση και φυσικά τους καρπούς και τα δάχτυλα.

Η RSI πλήττει χιλιάδες εργαζομένους στη Βρετανία και όλο τον κόσμο και ευθύνεται για αφόρητους πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Yahoo! Finance «οι περιπτώσεις που σχετίζονται με την RSI υπολογίζεται ότι κοστίζουν στις εταιρείες 20 δισεκατομμύρια λίρες κάθε χρόνο μόνο στη Βρετανία»." πηγή:
Υπάρχει πάντα και η οικονομική διάσταση. Εκτός όμως του RSI η συχνή χρήση υπολογιστή, έχει να κάνει και με τα μάτια μας. Η οθόνη εδώ παίζει μεγάλο ρόλο. Πολλοί αγοράζουν μία πολύ καλή κεντρική μονάδα και τσιγκουνεύονται να αγοράσουν μια εξίσου καλή οθόνη. Ένα άλλο στοιχείο που χρήζει προσοχής είναι το πληκτρολόγιο. Στην αγορά υπάρχουν ας πούμε εργονομικά πληκτρολόγια που βοηθούν στην όσο γίνεται λιγότερο κουραστική πληκτρολόγηση. Το ίδιο και με τα ποντίκια (mouse). Προσοχή λοιπόν θέλει σε αυτά τα θέματα, γιατί καλός ο υπολογιστής, αλλά καλύτερο από όλα η υγεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου