Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ποια ηλεκτρονικά προιόντα έχουν εγγύηση μεγαλύτερη του ενός έτους;

Μέχρι σήμερα ήξερα ότι οι περισσότερες εταιρίες φορητών υπολογιστών, εκτυπωτών, διάφορων καρτών επέκτασης (tv tuners κλπ), ψηφιακών μηχανών κλπ δίνουν εγγύηση ενός έτους. Το καθεστώς αυτό αλλάζει πλέον.
Συγκεκριμένα:

"Χρονική διάρκεια και όροι
Σήμερα, μετά και τις τελευταίες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες ενσωματώθηκαν και στο ελληνικό δίκαιο, τα περισσότερα ψηφιακά προϊόντα καλύπτονται από τουλάχιστον δύο χρόνια εγγύηση, η οποία ξεκινάει από τη στιγμή της παραλαβής του προϊόντος. Στο διάστημα αυτό η εταιρεία που το πουλάει υποχρεούται να επισκευάζει εντελώς δωρεάν κάθε βλάβη, με μόνη εξαίρεση τις βλάβες που έχουν προκύψει από κακή χρήση ή κακή φροντίδα του προϊόντος. Στο σημείο αυτό προκύπτουν οι πρώτες αμφιβολίες, καθώς ο όρος κακή χρήση και φροντίδα επιδέχεται πολλές ερμηνείες (το βέβαιο είναι ότι περιλαμβάνει περιπτώσεις πτώσης και θραύσης, έκθεση σε υγρασία και υπερβολική ζέστη ή άνοιγμα της συσκευής και επέμβαση στο εσωτερικό της)."
πηγή: Τα Νέα online

Κοίταξα σε sites καταστημάτων που πουλάνε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παρατήρησα πως οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές έχουν πλέον δύο χρόνια εγγύησης. Εκείνο όμως που με παραξένεψε είναι ότι τα περισσότερα netbooks καλύπτονται από έναν χρόνο εγγύησης. Τελικά ποια είναι τα ηλεκτρονικά προϊόντα με κάλυψη εγγύησης δύο ετών; Το ίδιο παρατήρησα και για πολλούς εκτυπωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου